ONTDEK DE SUPER MTB- KARKASCONSTRUCTIES

Vijf nieuwe bandconstructies die alles veranderen

De nieuwe MTB ‘SUPER’ Karkasconstructies in de Evolution Line zijn 100% afgestemd op elk rijgebied. De keuze is eenvoudig. De prestaties zijn simpelweg SUPER. Alle banden blijven bovendien voorzien van Addix-compound en Tubeless Easy!

Een passie van bij de start

De toewijding van Schwalbe om de beste MTB-banden te ontwikkelen is er al van bij de start. Het succes en de kwaliteit van deze banden zijn dan ook al jaren een feit.

Het enthousiasme voor de fascinerende MTB-wereld stijgt seizoen na seizoen. Elke biker beleeft het avontuur op zijn eigen manier en met zijn individuele eisen en ambities. Daarom zijn mountainbikes veelzijdiger dan ooit tevoren. Het inzetbereik gaat van de lichte cross country Racebike naar de moderne Trailbike tot de ware Downhill Race-bolide. Met of zonder elektrische aandrijving.

Schwalbe is ervan overtuigd: Wie de beste MTB-banden wil produceren, moet de wensen en rijstijl van elke MTB-er continu centraal stellen. Op deze manier ontstaan de baanbrekende bandconstructies, die niet alleen aan die uiteenlopende eisen voldoen, maar ze zelfs overtreffen. Meter voor meter. In elk terrein!

Een nieuw level in innovatie

Schwalbe heeft alle constructies van haar Evolution Line volledig herzien. Namen en systeemstructuren hebben nu een duidelijk en makkelijke opbouw. Bovendien zijn de technische details consequent doorontwikkeld om een nieuw MTB-decennium in te luiden.

Say HI to SUPER!

Schwalbe ontwikkelde een eenvoudig namensysteem voor de nieuwe karkasconstructies. Professionele renner, fietshandelaar of MTB-beginner: met de nieuwe structuur is de keuze voor jouw optimale band voortaan logisch, makkelijk en snel gevonden!

SUPER DOWNHILL

Super Downhill staat als geen andere constructie voor compromisloze stabiliteit en prestaties. Het karkas werd ontwikkeld voor het wereldkampioenschap Downhill en is het antwoord op de hoge eisen van de atleten: maximale controle, maximale stabiliteit en een uitstekende lekbescherming.

Deze robuuste en stabiele constructie is dubbel gelaagd. Zes karkaslagen beschermen het loopvlak, ook bij zeer lage luchtdruk. De zijwanden zijn door een combinatie van vier karkaslagen en de stabiele Snakeskin-weefsellaag zeer bestand tegen insnijdingen en lek rijden. Een speciale APEX-laag beschermt tegen insnijdingen en versterkt de zijwanden. Door de zeer stabiele hieldraden zijn de banden ook Tubeless Easy.

Vind jouw ideale Downhill-band

SUPER GRAVITY

Een karkas voor bikers die alles van hun materiaal verwachten. Perfecte demping met grote stabiliteit en robuustheid. Voor iedereen die de meerwaarde zoekt van een Downhill-karkas maar voor wie een pure Downhill-band te zwaar is.

Het loopvlak en de flanken zijn bij deze extreem stabiele constructie beschermd tegen grote belasting. Vier karkaslagen werden gecombineerd met de stabiele Snakeskin-weefsellaag (van hiel tot hiel). Een speciale Apex-laag beschermt tegen stootlekken en versterkt de zijwanden van de banden. Door de Turn-Up-constructie blijft de band ook uitzonderlijk flexibel voor dat buitengewoon soepele rijgevoel. En uiteraard is de band Tubeless Easy.

Vind jouw ideale Gravity-band

SUPER TRAIL

Schwalbes veelzijdigste constructie werd ontwikkeld voor All Mountain tot Enduro. De betrouwbare lekbescherming wordt gecombineerd met een hoge zijstabiliteit bij een lage bandenspanning. Extra versterkte zijwanden beschermen tegen een stootlek en vangen de klappen op. Een karkas voor iedereen die ongeremd plezier wilt beleven op eindeloze trails.

Het karkas combineert een gemiddeld gewicht en een verlaagde rolweerstand met een hogere bochtentractie en lekbescherming. Een stabiel karkas met twee lagen in de zijwand en drie lagen onder het loopvlak. De extra karkaslaag van hiel tot hiel en APEX zorgt voor een betere lekbescherming. Tubeless easy.

Vind jouw ideale Trail-band

SUPER GROUND

Schwalbe verbeterde haar beproefde SnakeSkin-contructie met een lichte en flexibele weefsellaag die de band snijbestendig maakt, zowel aan de zijwand als onder het loopvlak.

De moderne, verfijnde constructie garandeert de biker een ultiem samenspel van lekbestendigheid, licht gewicht en optimale roleigenschappen. De beschermende SnakeSkin-weefsellaag, die van hiel tot hiel loopt, en de drie karkaslagen onder het gehele loopvlak zorgen voor een balans tussen veiligheid en gewicht. Tubeless easy.

Vind jouw ideale Ground-band

SUPER RACE

In geen enkele andere discipline ligt de focus zo op rolweerstand en gewicht als in Cross Country en Marathonwedstrijden. Met de nieuwe Super Race-constructie zet Schwalbe een nieuwe norm voor soepelheid. Geen enkel karkas glijdt zo zacht over de ondergrond en biedt tractie als Super Race.

De gepatenteerde Turn-up-constructie is een lichte en soepele materiaalmix. Hierbij wordt het loopvlak door een lichte RaceGuard-weefsellaag en twee karkaslagen beschermd. De zijwanden worden door drie karkaslagen beschermd tegen insnijdingen en Snakebites. Tubeless easy.

Vind jouw ideale Race-band