AEROTHAN TUBE

Anders uit overtuiging

Het nieuwe Aerothan-materiaal geeft de binnenband een totaal nieuwe betekenis: het is extreem licht, zeer lekbestendig en ontwikkeld voor de laagst mogelijke rolweerstand.

Over Aerothan…

Is het eigenlijk wel een fietsband?

Om de Aerothan Tubes te ontwikkelen, heeft Schwalbe van bij de start ‘outside of the box’ gedacht. Het resultaat is een hoogwaardig alternatief voor de conventionele fietsbinnenband.

Met de Aerothan-tube luiden we een nieuwe generatie in: een compleet nieuwe standaard voor gewicht, lekbestendigheid, rijeigenschappen, montagegemak en verpakkingsgrootte. Aerothan werd ontwikkeld voor racefietsen, mountainbikes en allround gebruik.

Alle troeven op een rij…

  • Vederlicht tot op het ventiel: 40% lichter dan een vergelijkbare Schwalbe Extralight-binnenband
  • Een nieuwe definitie voor lekbestendigheid: het nieuwe materiaal voorkomt plotselinge luchtverliezen
  • Minimale rolweerstand en maximale rijdynamiek
  • Extreem hittebestendig en goedgekeurd voor velgremmen
  • Stabiele rijeigenschappen, zelfs bij lage bandenspanning
  • Eenvoudige te monteren zonder te verschuiven of bekneld te raken
  • Made in Germany
  • 100 % recycleerbaar

Het wondermateriaal van de Schwalbe-Innovation HUB

Schwalbe wil het optimale product aanbieden voor elke fietser. Voor high-end tubes is dat een spannende uitdaging. De ingenieurs moeten minimaal gewicht en maximale lekbestendigheid met elkaar kunnen verzoenen. Helemaal iets voor de Schwalbe Innovation Hub!

Materiaalsamenstellingen en designprincipes worden in de Hub vanaf nul ontwikkeld. Daar zijn al vaker vooruitstrevende producten uit voortgekomen, niet waar?!

De Aerothan Tube is ontstaan uit Schwalbes samenwerking met BASF en deskundigen uit de Duitse kunststofverwerkende industrie en overtreft alle verwachtingen van een hoogwaardige fietsbinnenband.

Aerothan verlegt ook grenzen op de testbank

Bij de ‘plungertest’ wordt een doorn met een bolvormige punt (1 mm diameter) onder toenemende druk in de binnenband gestoken totdat deze niet langer bestand is tegen de druk.

De Aerothan Tube presteert hierbij beter dan alle andere geteste binnenbanden en is bestand tegen een krachtuitoefening die 47 Newton hoger ligt. In termen van rek komt de Aerothan Tube uit op 18 mm, gelijk aan de rekbestendigheid van latex binnenbanden.

There is no planet B

Aerothan-binnenbanden zijn gemaakt van 100 % thermoplastisch polyurethaan (inclusief het ventiel) en zijn daardoor volledig recycleerbaar.

Zoals alle binnenbanden van Schwalbe kunnen Aerothan Tubes kosteloos en eenvoudig aan Schwalbe worden geretourneerd via het recycleerprogramma. Dit kan via fietsdealers die bij het recycleerprogramma zijn aangesloten. Het materiaal van de gebruikte binnenbanden wordt herwerkt tot afdichtings- of isolatiemateriaal.

Het verhaal …