ERGOTEC Safety Level

Ergotec staat al jaren voor Duitse kwaliteit en degelijkheid in de wereld van bike parts. En het bleef niet wij de productie van duurzame onderdelen. Ergotec ontwikkelde en verfijnde in de afgelopen jaren het befaamde SAFETY LEVEL-systeem.

Levels whut? Nog even herhalen…

Ergotec Safety Levels is een veiligheidsclassificatie voor stuursystemen
en zadelpennen op fietsen. Ergotec-producten hebben een Safety Level van
1 tot 6. Hoe hoger het niveau, hoe groter de veiligheid.

ERGOTEC legt de norm

In hun eigen testcentrum worden alle Ergotec-sturen, -stuurpennen
en -zadelpennen individueel en in gecombineerd onderworpen aan extreem langdurige tests. Naast testen volgens de Europese normen, legt
Ergotec nog hógere eisen voor hun hoogste SAFETY LEVEL 6+.

Stuursysteem (stuurbocht en stuurpen)

“Speelt Ergotec dan niet zelf voor scheidsrechter?”, denken we dan. Het antwoord is nee. Naast eigen tests, worden de producten ook regelmatig getest en goedgekeurd door onafhankelijke instituten zoals o.a. Velotech.

Elk onderdeel wordt maar liefst 200 000 keer blootgesteld aan een wisselende belasting. 100 000 keer ‘in fase’ waarbij de druk aan beide kanten tegelijk wordt uitgeoefend. 100 000 keer ‘uit fase’ met wisselende druk. Het onderdeel is geslaagd voor de test als het nadien geen breuken of zichtbare scheuren vertoont.

De unieke Ergotec 6+-norm is gebaseerd op een totaalgewicht van 140 kg (fiets, fietser, bagage) in plaats van de Europese norm van 100kg voor stadsfietsen en 120kg voor E-bikes.

Safety Level 6 en 6+ zijn dus wel degelijk unieke veiligheidsnormen die enkel zijn weggelegd voor deze selectie Ergotec-producten.

SAFETY PLUS VOOR SPORTIEVE MTB EN E-MTB (25KM/U)

De snelle ontwikkelingen in de wereld van E-MTB vraagt om een constante optimalisatie van de componenten. Het SAFETY LEVEL 6+ van Ergotec is hiervoor de veiligste keuze.

6+ voldoet aan de eisen van E-MTB 25km/u voor stuursystemen tot 160 kg totaalgewicht (Fiets + fietser + bagage) en zadelpennen tot 160 kg bestuurdersgewicht (bestuurder + rugzak).

Ergotec sponsorde jarenlang wereldkampioen, World Cup-winnaar en meervoudige Tsjechisch nationaal kampioen Tomas Slavik. Zijn vertrouwen in de MTB-onderdelen van Ergotec is het bewijs van hun toewijding aan de productie van high quality producten. Het succes van Tomas spreekt voor zich én voor Ergotec!

Flat Bar 31,8

Zeer sportieve en sterke aluminium sturen, zelfs zonder verhoging. De griphoek van 12° verlicht de druk op de polsen en geeft comfort en veiligheid tijdens langere ritten. De brede gripzone biedt voldoende ruimte om al je attributen te monteren.

Low Riser 31,8

Dit 780mm brede stuur is gemaakt van een speciaal 7050-T76 aluminium dat ook in de luchtvaart wordt gebruikt. De dikte van het stuur werd aangepast op bepaalde drukzones. Dit maakt van Low Riser en extreem betrouwbaar stuur dat je kunt inzetten voor zware race en heavy riders van E-MTB’s. De griphoek van 12° verlicht de druk op de polsen en geeft comfort en veiligheid tijdens langere ritten. De brede gripzone biedt voldoende ruimte om al je attributen te monteren.

Riser Bar 30 31,8

Een voltreffer dankzij groot vakmanschap en zijn grote breedte van 780mm. Dit is de ideale breedte om stabiel te rijden in off-road situaties. Riser Bar kan probleemloos tot 100mm worden ingekort. Het stuur is gemaakt van een speciaal 7050-T76 aluminium dat ook in de luchtvaart wordt gebruikt. De dikte van het stuur werd aangepast op bepaalde drukzones. Dit maakt van Low Riser en extreem betrouwbaar stuur dat je kunt inzetten voor zware race en heavy riders van E-MTB’s. De griphoek van 12° verlicht de druk op de polsen en geeft comfort en veiligheid tijdens langere ritten. De brede gripzone biedt voldoende ruimte om al je attributen te monteren.

Bass 31,8

Deze nieuwe Bass-stuurpen is nogmaals een bewijs van Ergotec’s expertise en performance. De pen werd speciaal ontwikkeld voor zeer sportieve MTB’s en E-MTB’s. Je kunt het gebruiken tot een maximum totaalgewicht van 140kg (fiets, fietser, bagage). Met een 0% helling heeft de stuurpen de juiste vorm voor een sportieve zitpositie.

Ray 6+

Deze 6+ zadelpen is gemaakt van een 3D gesmeed 6061 T6 aluminium. Het resultaat is een extreem stabiele zadelpen voor zware race en voor heavy MTB en E-MTB riders. De montageklemmen maken de pen veilig vast aan het zadel. De mogelijke aanpassingen van de zitpositie zijn eindeloos. Geschikt voor MTB en E-MTB tot 25km/u met een maxium totaalgewicht (rijder, bagage). Geschikt voor 7 mm Rail-D.

Ontdek hier ook Ergotec’s LEVEL 5 voor GRAVEL

Image Copyright Wilhelm Humpert GmbH & Co. KG