SCHWALBE BINNENBANDEN

Waaruit bestaat een fietsbinnenband?

Een binnenband bestaat doorgaans uit butyl. Butyl is een zeer elastisch en tegelijkertijd luchtdicht synthetisch rubber. Net als bij een buitenband zijn er meerdere vulstoffen nodig voor het rubbermengsel. De kwaliteit hangt af van het rubbermengsel en kan enorm verschillen.

Schwalbe binnenbanden zijn bijvoorbeeld extreem elastisch en langdurig luchtdicht. Door die hoge elasticiteit is de binnenband geschikt om verschillende bandmaten af te dekken.

Vorm- en autoclaafbinnenbanden. Huh?!

In tegenstelling tot autoclaafbanden, worden vormbinnenbanden gevulkaniseerd in een vorm. Daardoor is de wanddichtheid gelijkmatig verdeeld en wordt de lucht veel beter vastgehouden. Schwalbe binnenbanden zijn altijd vormbinnenbanden. Elke binnenband heeft een ventiel die aan de binnenband wordt bevestigd door vulkanisatie.

Wat is er speciaal aan een Schwalbe binnenband?

Niet alleen de kwaliteit van de bestanddelen, maar ook de zuiverheid van het rubbermengsel is belangrijk. Bij Schwalbe wordt het ruwe materiaal met enorme druk door zeven filters geperst. Alle binnenbanden worden in een mal gelegd en opgepompt vóór ze gevulkaniseerd worden. Schwalbe waarborgt hierdoor een gelijkmatige wandsterkte en langdurige luchtdichtheid.

Voordelen voor de fietsvakhandel.

Alle Schwalbe-binnenbanden worden opgepompt en 24 uur opgeslagen om hun luchtdichtheid te testen. Daarna wordt iedere binnenband apart zorgvuldig gecontroleerd. Die diepgaande controles maken van Schwalbe al jaren een betrouwbaar product in de vakhandel.

Door de hoge elasticiteit en kwaliteit kan een binnenband ook zeer veel bandafmetingen afdekken. Binnenband groep 17 is net zo geschikt voor bandbreedte 28 mm als voor bandbreedte 47 mm. Dat is een groot voordeel voor de bevoorrading in de handel.

Alle ventielen zijn vernikkeld en van schroefdraad voorzien. Het ventielinzetstuk is altijd uitwisselbaar. Ook de Schwalbe-binnenbanden met het Hollandse fietsventiel zijn op bandenspanning getest en hebben een hoge drukstabiele ventielafdichting.

En laat ons de duurzaamheid niet vergeten!

Elke Schwalbe-binnenband is 100% recycleerbaar. Het gerecycleerd butylrubber kan bij de productie van nieuwe binnenbanden zonder kwaliteitsverlies worden ingezet. Schwalbe ontwikkelde hiervoor in haar fabriek een eigen de-vulkanisatiemethode.

Elke nieuwe standaard Schwalbe-binnenband bestaat voor 20% uit gerecycleerd materiaal. Hierdoor wordt er slechts 20% verbruikt van de energie die nodig is voor ontginning en transport van nieuw butyl.

Trakteer je imago en je klanten op kwaliteit!

Bestel jouw Schwalbe-binnenbanden op onze WEBSHOP.