SELLE ROYAL ROYALGEL™

Deze exclusieve gel werd gepatenteerd door Bayer Material Science in Duitsland.

Royalgel™ is een polyurethaan matrixmateriaal dat rechtstreeks in het zadel geïnjecteerd wordt tijdens het productieproces. Het is de enige zadelgel die niet veroudert, verhard of verschuift.


De gel onderscheidt zich van alle andere gelmaterialen om één simpele reden:

Alle type zadelgels hebben de vorm van een honingraat. Daarbij worden harde, compacte materialen gebruikt die niet vervormen, maar wel elastisch zijn. Alleen houden ze niet stand onder het lichaamsgewicht.

Royalgel™ doet dit niet. Het is een adaptieve gel die zorgt voor een bewezen drukreductie van 40% aan de zitzone. Dit zorgt voor maximaal comfort en een goede gewichtsverdeling over het hele oppervlak.

Selle Royal RoyalGel