TUBELESS EASY KIT

UNDER DE CHRISTMAS TREE!

Van bij de start geloofden de Schwalbe-technici in een Tubeless-technologie. Het befaamde merk speelde dan ook de pioniersrol in het onderzoek en de ontwikkeling ervan. Intussen weten we het allemaal zeker: Tubeless is dé bandentechnologie van de toekomst! Tubeless banden zijn geschikt voor mountain- of gravelbikes en voorál voor racefietsen.

DE VOORDELEN VAN TUBELESS

Lagere rolweerstand. Tubeless-technologie vermindert de rolweerstand beduidend. De rolweerstand is zelfs lager dan bij de lichtste wedstrijdbanden.

Meer grip. Door de geringe luchtdruk wordt het contactoppervlak vergroot. Dit zorgt voor voelbaar meer comfort en genereert ook meer grip en controle in uitdagende situaties en op slechte ondergrond.

Goede bescherming tegen lekrijden. Plots luchtverlies door een binnenband die klapt of door ventielafscheuring is uitgesloten. Tegelijkertijd wordt een lek tijdens de rit in een fractie van een seconde afgedicht door de vloeibare lekbescherming.

Lees HIER meer over Tubeless Technology

TUBELESS MONTAGE IS GEMAKKELIJKER DAN JE DENKT!

Monteer de banden zoals gebruikelijk op de velg.

Beperk het gebruik van bandenlichters zoveel mogelijk.

Belangrijk:

  • Smeer beide bandhielen in met montagevloeistof voor je gaat oppompen.
  • Het ventiel moet zich tijdens het oppompen tussen de hielen bevinden.
  • Gebruik een baanpomp of compressor voor een krachtige luchtstoot. De band plaatst zich hoorbaar in de velg.
  • Controleer de juiste pasvorm van de band met behulp van de centreerlijn.

Laat daarna de lucht weer ontsnappen.

Verwijder het ventielinzetstuk breng 60ml Doc Blue vloeibare lekbescherming in (een ventielsleutel wordt bij Schwalbe Doc Blue meegeleverd). Bij racebanden volstaat 30 ml.