A story of…

Van bij de start geloofden de Schwalbe-technici in een Tubeless-technologie. Het befaamde merk speelde dan ook de pioniersrol in het onderzoek en de ontwikkeling ervan. Intussen weten we het allemaal zeker: Tubeless is dé bandentechnologie van de toekomst! Tubeless banden zijn geschikt voor mountain- of gravelbikes en voorál voor racefietsen.

DE VOORDELEN VAN TUBELESS

Lagere rolweerstand. Tubeless-technologie vermindert de rolweerstand beduidend. De rolweerstand is zelfs lager dan bij de lichtste wedstrijdbanden.

Meer grip. Door de geringe luchtdruk wordt het contactoppervlak vergroot. Dit zorgt voor voelbaar meer comfort en genereert ook meer grip en controle in uitdagende situaties en op slechte ondergrond.

Goede bescherming tegen lekrijden. Plots luchtverlies door een binnenband die klapt of door ventielafscheuring is uitgesloten. Tegelijkertijd wordt een lek tijdens de rit in een fractie van een seconde afgedicht door de vloeibare lekbescherming.

De Schwalbe Tubeless Easy-technologie zorgt voor rijplezier zonder binnenband, zelfs voor hogedrukbanden.

Tubeless banden voor racefietsen, cross- en toerfietsen zijn duidelijk lichter en sneller.

Eenvoudige montage en een perfecte, veilige pasvorm op de velg.

Dé referentie voor Tubeless.

De turn-up constructie integreert de Tubeless Easy-technologie op de meest geavanceerde manier. Dit maakt de band enorm soepel en comfortabel. Het rijgevoel is vergelijkbaar met het zijdezachte gedrag van een klassieke tubeband.

INSTRUCTIES VOOR EERSTE MONTAGE

Schwalbe Pro One en Schwalbe Pro One TT Tubeless Easy-banden moeten worden gecombineerd met Doc Blue-afdichtmiddel. Minimaal 30 ml, bij voorkeur 60 ml per band. De band moet onmiddelijk minimaal 25km rijden zodra de Doc Blue is toegevoegd. 

BETROUWBAAR IN GEBRUIK. GEMAKKELIJK TE MONTEREN

Als dé Tubeless-expert werkt Schwalbe samen met diverse wiel- en velgfabrikanten en met brancheorganisaties. In hun eigen testcentrum onderzoeken ze de compatibiliteit van wielen, velgen én banden. De resultaten zijn verzameld in het compatibiliteitsoverzicht:

MTB EVOLUTION

Het SnakeSkin-weefsel op de zijwand, wordt het gemakkelijk en veilig om je band tubeless te maken. Bovendien biedt het je de beste bescherming tegen insnijdingen.

Daarom zijn Tubeless Easy en SnakeSkin standaard geïntegreerd bij hoogwaardige MTB-banden in de Schwalbe EVOLUTION-lijn.

MTB PERFORMANCE

Tubeless Ready:

Tubeless bij Performance versies.

Extra stabiele bandkern en een zijwand, versterkt met rubber.

TUBELESS EASY MET MICROSKIN OF SNAKESKIN

MicroSkin (tot 50 mm bandbreedte) of SnakeSkin (vanaf 50 mm bandbreedte) omvatten het gehele karkas en maken het mogelijk om Tubeless Easy te gebruiken.

Tubeless-banden voor gravel-bikes en cross- en tourfietsen zijn lichter en sneller.

MicroSkin en SnakeSkin zorgen voor maximale bescherming tegen insnijdingen van de zijwanden.

TUBELESS MONTAGE IS GEMAKKELIJKER DAN JE DENKT!

Monteer de banden zoals gebruikelijk op de velg.

Beperk het gebruik van bandenlichters zoveel mogelijk.

Belangrijk:

  • Smeer beide bandhielen in met montagevloeistof voor je gaat oppompen.
  • Het ventiel moet zich tijdens het oppompen tussen de hielen bevinden.
  • Gebruik een baanpomp of compressor voor een krachtige luchtstoot. De band plaatst zich hoorbaar in de velg.
  • Controleer de juiste pasvorm van de band met behulp van de centreerlijn.

Laat daarna de lucht weer ontsnappen.

Verwijder het ventielinzetstuk breng 60ml Doc Blue vloeibare lekbescherming in (een ventielsleutel wordt bij Schwalbe Doc Blue meegeleverd). Bij racebanden volstaat 30 ml.

OPGEPAST:

De maximale luchtdruk indicatie van de banden en de velg mogen beslist niet overschreden worden.

Gebruik geen CO2-patroon om op te pompen.
De CO2 heeft een ongunstig effect op de vloeibare lekbescherming.

Over het algemeen is voorzichtigheid geboden bij het gebruik van een vloeibare lekbescherming. Er ontstaan gemakkelijk blijvende vlekken op (be)kleding of montagegereedschappen.

Shop jouw Tubeless nu op onze WEBSHOP!