0 artikel(en)

Schwalbe is overtuigd: Tubeless is dé bandtechnologie van de toekomst!

29-09-15DE INNOVATIE

Enkele jaren is Schwalbe zich zeer intensief gaan bezighouden met de tubeless-technologie, en vooral met tubeless voor de racefiets. Tubeless voor de racefiets is een uiterst veeleisende innovatie. Het is immers niet gemakkelijk tubeless hogedrukbanden van hoge kwaliteit te fabriceren. Maar vandaag is Schwalbe overtuigd: Tubeless is de bandentechnologie van de toekomst!

Voor alle wielrenners met sportieve ambities biedt tubeless duidelijke voordelen voor snelheid, comfort, grip én lekbestendigheid. Dat geldt niet alleen voor off-road, maar ook op de weg - zowel voor de racefiets als de tourfiets.

-Er is geen wrijving meer tussen binnen- en buitenband. Dit vermindert de rolweerstand aanzienlijk. De weerstand is zelfs kleiner dan bij superlichte wedstrijdbanden.

-Tubeless rijden kan met  minder bandenspanning. En dit gaat niet ten koste van de prestaties! Er zijn merkbare voordelen voor het comfort, maar ook voor de controle in moeilijke situaties en op slechte wegen.

-Tubeless-technologie zorgt voor een grote lekbestendigheid. Plotseling verlies van lucht door een lekke binnenband of ventielbreuk is uitgesloten. Tegelijkertijd wordt een lek gedicht binnen tienden van seconden door de vloeibare antilekbescherming.


NEW!


TUBELESS EASY met MicroSkin.

- MicroSkin is de naam van de ontwikkeling die, in vergelijking met de huidige tubeless banden, het verschil maakt. De gepatenteerde constructie bestaat uit een sterk microweefsel dat samen met de rubbermix en het karkas gevulkaniseerd wordt. MicroSkin omvat, net zoals SnakeSkin bij de MTB-band, het complete karkas en maakt ook voor hogedrukbanden een probleemloze Tubeless Easy-werking mogelijk.

- Tubeless banden voor de racefiets worden nu duidelijk lichter en nogmaals aanzienlijk sneller.

- De toekomsttechniek, ook voor cross- en tourfietsen.

- Het geïntegreerde MicroSkin-weefsel neemt meerdere belangrijke functies over. Het zorgt voor een goede luchtdichtheid. Het garandeert betrouwbare hogedrukstabiliteit en het verbetert de lekbescherming.

- Banden met MicroSkin: PRO ONE / S-ONE / G-ONE / X-ONE / MARATHON SUPREME / MARATHON ALMOTION.


TUBELESS EASY met SnakeSkin

- Het monoweefsel SnakeSkin op de zijwand maakt de tubeless-conversie voor de MTB-band uiterst licht en veilig. Tegelijkertijd is het de beste bescherming tegen insnijdingen in de zijwand.

- Daarom is Tubeless Easy met SnakeSkin de standaard bij onze hoogwaardige MTB-banden van de EVOLUTION-lijn.

« Back