0 artikel(en)

Goud, zilver en brons op BK MTB!

06-08-14  |  Partnerships

 

Het Belgisch kampioenschap werd een grandioos succes voor het Granville Factory team. Lees hier het verslag van het Granville Factory Team management:

Het Belgisch kampioenschap werd een grandioos succes voor ons team. Met drie medailles en een tricolore trui werd ruimschoots voldaan aan de doelstellingen die we ons op stage in Mojacar hadden opgelegd. Doelen stellen zijn één ding, maar die verwezenlijken zijn onvergetelijke momenten met veel spanning en emoties.

Onze drie nieuwelingen werden vooraf getipt als favorieten voor het podium, en ze stelden helemaal niet teleur. Tom en Emile bleven rustig onder deze omstandigheden, en lieten zich niet gek maken toen een aantal andere favorieten in het begin van de wedstrijd versnelden. Een verstandige keuze, want al gauw bleek dat je op het parcours in het Bois des Rêves niet mocht woekeren met al je krachten. Nog wat overhouden tot in de finale bleek de juiste keuze.

Halfweg de laatste ronde lag Tom nog dertig seconden achter de koploper die begon stil te vallen. Tom ging erop en erover en werd op een fantastische manier Belgisch kampioen. Bij aankomst vloog hij recht in de armen van onze teammanager. Wat een ontlading na een jaar werken! Kers op de taart was de derde plaats van Emile Verhulst die twee maanden geleden een zware val maakte in Houffalize met een driedubbele sleutelbeenbreuk en operatie tot gevolg.

Met een revalidatieplan zette onze coach Emile op het goede spoor, maar niemand had verwacht dat Emile zo’n sterke race zou rijden. Een echte topper! Seppe Vounckx haalde alles uit de kast, maar wat op training zo makkelijk lukt en waar hij bij de beste van de groep fietst, lukt maar niet in de wedstrijden. Maar hieraan wordt gewerkt met de coach, en Seppe bewees al in Pepingen over een stel zeer goede benen te beschikken. Watch him next races!

Onze junioren hadden ook uitzicht op de ereplaatsen. Nick Vanpol rijdt sinds enkele weken op een hoog niveau, getuige zijn elfde plaats in het Zwitserse Lenzerheide. Samen met Wout Alleman en Kenneth Coomans behoorde Nick tot de topfavorieten. Hij was er helemaal klaar voor en bewees met zijn schitterende tweede plaats volledig terug te zijn bij de Belgische juniorentop. Niels sukkelt al een tijdje met zijn rug, waardoor hij niet voluit kan gaan. Maar met een elfde plaats mocht hij meer dan tevreden zijn. Een knappe race van Niels !

Vincent Van de Perre was wegens vakantie afwezig op het BK. Onze belofte Alexander Loquet moest het opnemen tegen de internationale toppers en had vooraf een plaats tussen 15 en 20 als doel gesteld. Na zes weken geen fiets gezien te hebben in mei/juni (examenperiode universiteit) had Alexander in juli twee stages ingelast om terug de conditie op te krikken.

In de finaleronde kon hij nog een aantal renners inhalen, en zoiets doet altijd deugd. Met een 18e plaats kon ook hij tevreden terugblikken op het BK. Samengevat: een collectief sterke prestatie van het hele team … We are ONE!

 

« Back