0 artikel(en)

Enkele jaren geleden verhuisde Alvaro García Resta met zijn plooifiets naar de stad. Alvaro is een docent aan de universiteit van Palermo, een fervente sporter en een getrainde triatlonner. Hij besluit dan ook om met zijn fiets naar het werk te gaan. Toen hij kennismaakte met de fietsstroken in de binnenstad, begreep Alvaro dat "één van de belangrijkste redenen waaom mensen besluiten niet met de fiets te rijden te maken heeft met de veiligheid. De fietsstrook beschermt je gedeeltelijk door je te scheiden van de auto's maar niemand kan voorkomen dat je valt en alsnog een fataal hoofdletsel oploopt."

Het is net daarom dat er helmen bestaan. Maar zelfs hij vermeed het gebruik ervan. De docent schuimde winkels en speciaalzaken af, op zoek naar een helm die hem zou beschermen en hem niet voor aap zou doen staan: "De helmen die er waren, zijn ofwel voor racers -heel erg sportief- ofwel voor skateboarden -volkomen belachelijk- in felle kleuren en verre van geschikt voor iemand die simpelweg in jeans of in kostuum naar zijn werk wilt fietsen. Iemand die door de stad rijdt met de fiets, gebruikt vaak geen helm omdat het er niet mooi uitziet."

Daarom begon Alvaro in augustus 2011 aan een eigen project. Hij vergeleek verschillende modellen en ontwierp een serie prototypes in duurzame en beschermende materialen. De Onn Style-helmen werden geboren: "Unisex, voor een volwassen en ecologisch bewust publiek, dat kiest voor de vrijheid van de fiets in plaats van de opsluiting in een stadswagen."

Het resultaat van deze Onn Style-helmenreeks is een unieke collectie helmen die eruit zien als smaakvolle hoeden en petten, aangepast aan het seizoen.

Onn Style biedt niet enkel een helm aan maar een modetrend! "Niet alleen zal je je niet meer belachelijk voelen, je bent ook beschermd met een stijlvol, attractief hoofddeksel dat alleen maar bijdraagt aan je look. Door het stijlprobleem op te lossen, verdwijnt nu ook deze niche in verkeersveiligheid."