VERTROUWEN IS GOED. GARANTIE IS BETER.

Ergotec (Humpert) is al meer dan honderd jaar een gevestigde waarde in de bike parts- industrie. Het familiebedrijf dankt haar naam en faam aan kwalitatieve en innoverende producten. In alles wat ze doen, mikt Ergotec op duurzaamheid, degelijkheid en veiligheid. Benieuwd naar de troeven van deze Duitse topper? Lees verder!

SAFETY LEVELS

Vertrouwen is goed. Garantie is beter: Ergotec SAFETY LEVELS.

Ergotec Safety Level is een kwaliteitsmeting voor stuursystemen en zadelpennen op fietsen en e-bikes. De producten in het Ergotec-gamme werden onderverdeeld in safety levels van 1 tot 6. Hoe hoger de ‘level’, hoe groter de veiligheid.

Ergotec heeft een eigen Test Center waarin alle sturen, zadelpennen en stuurpennen grondig worden getest. De onderdelen worden zowel apart als in combinatie onderworpen aan langdurige druk en trillingen. De minimum kwaliteitsnorm die Ergotec voor een aantal onderdelen hanteert, ligt zelfs hoger dan de Europese veiligheidsstandaard.

Ook het type fiets wordt in de weegschaal gelegd.

Een E-bike is aanzienlijk zwaarder dan een Trekking-fiets. Er spelen dus andere krachten in op de fiets, waardoor er andere normen zijn voor elke type fiets.

De productclassificatie van Ergotec Safety Level voldoet aan de DIN EN ISO 4210-norm voor standaardfietsen en de DIN EN 15194 voor E-bikes.

Waarom is er een verschil tussen het Safety Level van een stuursysteem en een zadelpen?

Er spelen verschillende krachten op het materiaal. Voor een stuursysteem is dat het gezamenlijke gewicht (fiets+fietser+bagage). Voor de zadelpen spelen enkel de fietser en bagage mee.

Een stuursysteem. Wat is dat?

Het stuursysteem op de fiets bestaat uit een stuurbocht en een stuurpen. De stuurpen wordt altijd in het midden bevestigd op de stuurbocht. De stuurpen wordt op haar beurt op de frame gemonteerd.

Hoe doen we de test?

Ergotec is de stuurfabrikant met het grootste testcentrum in Europa. Naast eigen tests, worden de producten ook regelmatig getest en goedgekeurd door onafhankelijke instituten zoals o.a. Velotech.

Elk onderdeel wordt maar liefst 200 000 keer blootgesteld aan wisselende belasting. 100 000 keer ‘in fase’ waarbij de druk aan beide kanten tegelijk wordt uitgeoefend. 100 000 keer ‘uit fase’ met wisselende druk. Het onderdeel is geslaagd voor de test als het nadien geen breuken of zichtbare scheuren vertoont.

Ergotec heeft ook eigen standaarden die significant hoger zijn dan standardnormen op stuurbochten, stuurpennen en de combinatie van deze twee.

Deze eigen ERGOTEC ‘plus’-norm is gebaseerd op een totaalgewicht (Fiets, fietser, bagage) van 140 kg i.p.v de standaard 100kg voor stadsfietsen en 120kg voor E-bikes.

Safety Level 6 en 6+ zijn dan ook unieke veiligheidsnormen die enkel zijn weggelegd deze selectie Ergotec-producten.

6+ VOOR SPORT-MTB en E-MTB

De snelle ontwikkelingen in de E-MTB-sector vraagt een constante optimalisatie van de onderdelen.

De unieke SAFETY LEVEL 6+ producten zijn daarom de veilige keuze voor sportieve E-Mountainbikes.

MICRO ALLOY STEEL

Cargo-bikes, e-bikes en huurfietsen dragen doorgaans zware lasten. Stalen sturen zijn daarom de juiste keuze omdat ze zo stevig zijn. In vergelijking met aluminium sturen, zijn ze veel krachtiger en duurzamer. Bovendien gaan ze aanzienlijk langer mee.

Maar er is een keerzijde. Stalen zijn immers een stuk zwaarder!

Daarom ontwikkelt Ergotec een gamma sturen in exclusief Micro Alloy Steel (MAS). De sturen zijn krachtiger dan aluminium en lichter dan staal. Ze voldoen aan de hoogste veiligheisnormen en kregen de DIN EN ISO 9001 en DIN EN ISO 14001 norm. WIN-WIN-WIN!

ERGONOMIE

Reduceer pijn. Verhoog je gezondheid.

Comfortabel fietsen is een kwestie van juist afstellen. Ergotec creëerde een ergonomische guideline in samenwerking met Dr. Achim Schmidt, een expert van de Duitse sporthogeschool in Keulen.

Deze unieke ontwikkelingen bewezen dat ergonomische producten kunnen helpen om klachten te verminderen.

Download jouw ergonomische guideline HIER.

De Ergotec EP-1 med pedaal en het AHS med stuursysteem zijn de eerste medische fietsonderdelen die een certificering behaalden. Een zoveelste demonstratie van de kwaliteit die Ergotec levert.

Heeft dit artikel je overtuigd? Neem een kijkje in ons gamma op de WEBSHOP!